CENTEC TILBYDER FØLGENDE SENSORER:

Carbotec Beermonitor

Carbotec Beermonitor – Princippet
Carbotec Beermonitor
er en særlig type COMBITEC sensor. Før fermentering eksisterer der et 2-komponent-system – en blanding af vand og ekstrakt. Koncentrationen af ​​denne væske kan bestemmes ved at måle densitet eller lydhastighed. Under fermentering omdannes sukkeret i urten til alkohol og CO2. Derved opstår et 3-komponent system bestående af vand, ekstrakt og alkohol. Ved en kombination af ’fluiddensitet sensing’ og lydhastighedsmåling kan alkohol- og ekstrakt indhold bestemmes separat. Dette gør det muligt at beregne niveau af ​​gæring og indbrygningsprocenten (” Original Gravity “ = OG) med ekstrem præcision (“Ballings Formula”). OG er en afgørende faktor for alkohol indholdet og karakteren af ​​det færdige øl, og skal styres med omhu. Carbotec Beermonitor sørger automatisk for at kompensere for det stigende CO2-indhold. Indbrygningsprocenten kan ligeledes bestemmes, ved blot at måle lydhastigheden. Under fermentering ændrer lydhastigheden sig praktisk talt ikke. Der findes en speciel økonomisk udgave af SONATEC, kaldet PLATOMONITOR, som anvendes til beregning af indbrygningsprocenten, uden ekstrakt og alkohol måling. Sammenlignet med Carbotec Beermonitor opnås en lidt lavere nøjagtighed.

pdf-iconBEERMONITOR-E

Carbotec NIR

Carbotec NIR – Princippet
Carbotec NIR revolutionerer målinger indenfor kontinuerlig opløst CO2 i væsker. Carbotec NIR er designet til applikationer, som kræver maksimal sensitivitet og høj nøjagtighed, hvilket gør dette innovative instrument velegnet til føde- og drikkevarer producenter – især for bryggerier og sodavand- og juice fremstilling. Den nye generation af Carbotec sensoren er baseret på den såkaldte ”Attenuated Total Reflection” (ATR) teknologi som fungere ved på følgende måde:

Under transmission af et safirglas krystal reflekteres nær infrarød (NIR) lys flere gange på overfladen. Overfladen af krystallen er i kontakt med karboniseret væske. Da CO2 molekylerne i væsken absorberer den specifikke bølgelængde af det transmitterede lys, aftager intensiteten for hver refleksion alt efter CO2-indholdet i væsken. Sensoren er ekstrem præcis og fremkommer med ”sande” værdier for kuldioxid indhold ved kun, at kvantificere den infrarøde absorption af den opløste CO2. Måleresultatet påvirkes ikke af nogen andre gasser, så som kvælstof i øl. Da der ingen bevægelige dele er i instrumentet, er dette stort set vedligeholdelsesfrit. Enhver temperatur ”drift” i det målte signal, kompenseres automatisk vha. en intern Pt100 føler.

pdf-icon CARBOTEC NIR-E

pdf-icon CARBOTEC-E

CombiTec

COMBITEC – Princippet
COMBITEC
kombinerer funktionaliteten af både RHOTEC og SONATEC. I mange forskellige industrier i hele verden måler denne enhed samtidig densitet og lydhastighed i tre-komponenter væsker med højest sensitivitet og nøjagtighed. Densitetsbestemmelsen fungerer ved, at væsken (produktet) strømmer gennem et U-formet rør som oscilleres elektronisk ved en bestemt resonans, oscillationsfrekvensen observeres. Enhver ændring i fluid densiteten har indvirkning på det detekterede signal, og kan derfor identificeres.

På samme tid måler instrumentet hastigheden af ​​en lydpuls mellem en sender og en modtager. Lydpulsen er skabt af piezo-element og den bevæger sig vinkelret på produktstrømmen. Som en specifik egenskab for hver væske, kan sammenhængen mellem koncentration og densitet hhv. lydhastighed beskrives ved en matematisk polynomium.

Med årtiers erfaring og egne laboratoriefaciliteter, har Centec et særligt kendskab til polynomier indenfor en lang række produkter. Enhver temperatur ”drift” i det målte signal, kompenseres automatisk vha. en intern Pt1000 sensor. COMBITEC kan udlæse værdier i forskellige SI-enheder, f.eks. % vol. masse %, ° Brix og ° Plato.

pdf-icon COMBITEC-E

MCM 68 SENSOR KONTROL

MCM 68 SENSOR KONTROL – Princippet
MCM 68 er den nyeste version af en multifunktionel transducer serie udviklet og produceret af Centec i årtier. MCM står for ”Modular Concentration Monitor”. MCM 68 er anvendt i mange forskellige industrier over hele verden, denne innovative og modulære enhed håndterer både visning af måleresultater, evaluerer og kontrollerer flere typer sensorer samtidig. Måleværdierne kan enten vises lokalt eller overføres til en proces styresystem (SCADA/PLC) via en bred vifte af I / O-porte. MCM 68 software er kompatibel med Siemens SIMATIC S7. MCM 68 kan også let tilsluttes direkte til pc’er eller printere. Udvidet datakommunikation, ekstra netværks interfaces så som Profibus PA og Ethernet er tilgængelige på forlangende. MCM 68 har en brugervenlig 5,7“ QVGA HMI touch screen. MCM 68 er ikke blot et perfekt værktøj i kombination med Centec sensorer – MCM 68 kan også problemfrit benyttes i kombination med andre måleinstrumenter indenfor f.eks. pH, farvemåling, ledningsevne, turbiditet (uklarheder) eller gærceller.

pdf-icon MCM 68-E

OXYTRANS

OXYTRANS – Princippet
OXYTRANS
måler kontinuerligt indholdet af ilt i væsker og gasser. Designet til applikationer, der kræver maksimal sensitivitet og høj nøjagtighed, benyttes dette instrument i mange forskellige industrier over hele verden. Bryggerier og drikkevareproducenter fastsætter O2-indhold i afluftet vand og drikkevarer med OXYTRANS. Iltmåling under fermentering (gæring) er en ideel applikation. Talrige kraftværker bruger sensoren til at overvåge iltindholdet i deres kedelvand. OXYTRANS er et ’State of the art’ instrument indenfor optisk måleteknologi og baseret på effekt af ”luminescens quenching” dvs. strålingsfri omfordeling af excitationsenergi via en molekylær interaktion. På målehovedet er monteret et indikator lag på en lille glasplade (“optisk vindue”) som bliver belyst med blågrønt lys. Når indikatoren molekylerne absorberer det indfaldende lys bliver dette ophøjet til en højere energi tilstand. Efter en vis tid konverteres molekylerne tilbage til deres grundtilstand, hvorunder et påviseligt rødt lys udsendes. Hvis der er O2 tilstede overføres energien fra molekyle indikatoren til ilt. Det detekterede signal mindskes, afhængig af det iltindhold der er til stede. OXYTRANS kan udlæse værdier i forskellige SI-enheder, f.eks. % vol. masse %, ° Brix og ° Plato. OXYTRANS fås også i håndholdt letvægts udgave. Denne er meget robust og derfor velegnet til anvendelse i mindre produktioner, laboratorier eller som ’field’ instrument. Instrumentet kan let kobles på en proces via fleksible slanger.

pdf-icon OXYTRANS-E

RHOTEC

RHOTEC- Princippe
RHOTEC
måler kontinuerligt densiteten (massefylden) af væsker. Designet til applikationer, hvor der kræves maksimal sensitivitet og høj nøjagtighed, benyttes dette instrument i mange forskellige industrier over hele verden. Bryggerier og drikkevareproducenter bestemmer alkohol- eller opløste sukker indhold in-line med RHOTEC. Mejerier over hele verdenen stoler på RHOTEC og bruger bl.a. instrumentet til at bestemme fedtindhold i mælk og fløde. I talrige farmaceutiske og kemiske applikationer benyttes RHOTEC til kontrollere koncentrationen af ​​syre, base og andre opløsninger – men også for at monitorere kvaliteten af råvarer og færdige produkter. Densitetsbestemmelsen fungerer ved, at væsken (produktet) strømmer gennem et U-formet rør som oscilleres elektronisk ved en bestemt resonans, oscillationsfrekvensen observeres. Enhver ændring i fluid densiteten har indvirkning på det detekterede signal, og kan derfor identificeres. Som en specifik egenskab for hver væske, kan korrelationen mellem koncentration og densitet beskrives ved et matematisk polynomium. Med årtiers erfaring og egne laboratoriefaciliteter, har Centec et særligt kendskab til polynomier indenfor en lang række produkter. Enhver temperatur ”drift” i det målte signal, kompenseres automatisk vha. en intern Pt1000 sensor. RHOTEC kan udlæse værdier i forskellige SI-enheder, f.eks. % vol. masse %, ° Brix og ° Plato.

pdf-icon RHOTEC-E

RHOTEC L

RHOTEC-L Princippet
RHOTEC-L
måler kontinuerligt densiteten (massefylden) af væsker. Designet til laboratoriebrug i applikationer hvor der kræves maksimal sensitivitet og høj nøjagtighed, er denne enhed ideel til ekstremt små prøvevolumener. Densitetsbestemmelsen fungerer ved, at væsken (produktet) strømmer gennem et U-formet rør som oscilleres elektronisk ved en bestemt resonans, oscillationsfrekvensen observeres. Enhver ændring i fluid densiteten har indvirkning på det detekterede signal, og kan derfor identificeres. Som en specifik egenskab for hver væske, kan korrelationen mellem koncentration og densitet beskrives ved et matematisk polynomium. Med årtiers erfaring og egne laboratoriefaciliteter, har Centec et særligt kendskab til polynomier indenfor en lang række produkter. Enhver temperatur ”drift” i det målte signal, kompenseres automatisk vha. en intern Pt1000 sensor. RHOTEC-L er udstyret med en meget hurtig og præcis temperaturstyring baseret på Peltier-teknologi. Udstyret med en 10 “touch skærm, fuld kompatibilitet med ​​software og talrige interfaces til dataudveksling gør, at RHOTEC-L yderst konkurrence dygtigt i dette segment og særledes brugervenlig. RHOTEC-L kan udlæse værdier i forskellige SI-enheder, f.eks. % vol. masse %, ° Brix og ° Plato.

pdf-icon RHOTEC L-E

SONATEC

SONATEC -princippet
SONATEC måler kontinuerligt hastigheden af ​​lyd gennem væsker. Designet til applikationer, der kræver maksimal sensitivitet og høj nøjagtighed, benyttes dette instrument i mange forskellige industrier over hele verden. Bryggerier og drikkevareproducenter bestemmer ekstrakt- eller opløste sukker indhold in-line med SONATEC.

Udstyret med en integreret rengøring dyse, kan SONATEC HW monteres direkte i bryggeriets kogetanke og inddampere. I talrige farmaceutiske og kemiske applikationer benyttes SONATEC til kontrollere koncentrationen af ​​syre, base og andre opløsninger – men også for at monitorere kvaliteten af råvarer og færdige produkter.

Instrumentet måler hastigheden af ​​en lydpuls mellem en sender og en modtager. Lydpulsen er skabt af piezo-element og den bevæger sig vinkelret på produktstrømmen. Som en specifik egenskab for hver væske, kan sammenhængen mellem koncentration og lydhastighed beskrives ved en matematisk polynomium. Med årtiers erfaring og egne laboratoriefaciliteter, har Centec en stor viden om polynomier for et stort antal produkter. Enhver temperatur ”drift” i det målte signal, kompenseres automatisk vha. en intern Pt1000 sensor. SONATEC kan udlæse værdier i forskellige SI-enheder, f.eks. % vol. masse %, ° Brix og ° Plato.

pdf-icon SONATEC-E